Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Řecký salát s cizrnou a rýží natural

Osvědčená kombinace čerstvé zeleniny, oliv a fety osvěžená sladkou kukuřicí. 

Vydání: 2015/9
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Salát

Ingredience

    • 100g rýže natural (hnědé)
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 250g třešňových rajčátek, rozpůlených
    • 400g konzerva cizrny, scezená a propláchnutá
    • 1/2 salátové okurky, nakrájená na kostičky
    • 2–3 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
    • 100g cukrové kukuřice (z konzervy), slité a propláchnuté
    • 100–200g oliv kalamata, vypeckovaných (v opačném případě nezapomeňte varovat strávníky)
    • kůra a šťáva z 1 biocitronu
    • 1 lžíce olivového oleje
    • po 1/2 lžičky sušeného oregana a sušené máty nebo kopru
    • 2 stroužky česneku
    • 100g sýra feta, rozdrobeného 

Příprava jídla

1 V míse smíchejte rýži uvařenou al dente podle návodu na obalu, rozpůlená třešňová rajčátka a propláchnutou cizrnu. Přidejte kostičky salátové okurky, jarní cibulky, cukrovou kukuřici a olivy kalamata a všechno zlehka promíchejte.

2 Na zálivku smíchejte nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z citronu, olivový olej, sušené bylinky a podrcené stroužky česneku. Osolte a opepřete. Vzniklou zálivku vmíchejte do salátu a posypte rozdrobenou fetou.

NĚCO NAVÍC

Sušené bylinky jsou po ruce vždycky, ale na jaře a v létě, kdy mají bylinky sezonu, je škoda nevyužít čerstvé. Těch je ale třeba přidat mnohem víc, protože usušením se ztratí objem a pozmění či zkoncentruje chuť. Počítejte, že jedna lžička sušených je 1–2 vrchovaté lžíce čerstvých (podle konkrétního druhu). 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tabbouleh z bulguru

Zelená pšenice s fenyklem

Zamilujte si luštěniny

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vynikajici salat! Nejdriv mi prislo divne davat do nej kukurici, ale krasne tam krupala :) Dik!

Přidat komentář