Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rizoto s hráškovým pestem

Večeře na zelené vlně...

Vydání: 2018/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Zelenina

Ingredience

    • 150 g čerstvého hrášku (může být i mražený)
    • 100 g baby špenátu
    • 100 g rukoly
    • 100 g bazalky
    • 3 lžíce strouhaného parmazánu nebo pecorina
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 šalotka, nakrájená najemno
    • 2 stroužky česneku, najemno nasekané
    • 150 g rýže arborio nebo carnaoli
    • šťáva a nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
    • 500 ml zeleninového vývaru, horkého (nebo podle potřeby o něco více)
    • 6 jarních cibulek, nakrájených najemno
    • 40 g slaniny, opečené dokřupava

Příprava jídla

1 Uvařte hrášek ve vroucí vodě (asi 2 minuty) a slijte. Polovinu hrášku přesuňte do robotu společně s polovičním množstvím špenátu, rukoly a bazalky. Přidejte strouhaný parmazán, 2 lžíce vody, sůl a pepř. Rozmixujte na hrubší pesto.

2 Rozehřejte v hrnci s hlubším dnem olivový olej a přidejte česnek a šalotku a společně opékejte 2–3 minuty, dokud nezměknou a nezprůsvitní. Vmíchejte rýži a citronovou kůru, zamíchejte. Pak přilijte naběračku horkého vývaru a míchejte, dokud se vývar nevstřebá. Posléze přidejte další naběračku a takto postupujte zhruba 15–20 minut.

3 Jakmile se všechen vývar vstřebá a rýže je uvařená na skus, vmíchejte citronovou šťávu, hráškové pesto, zbylý hrášek a jarní cibulku. Podle chuti dosolte a dopepřete, posypte křupavou slaninou a ozdobte malou hrstí zbylého baby špenátu, rukoly a lístky bazalky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chlodnik

Treska s mandlovou gremolatou

Kuře po myslivecku s těstovinami

Pljeskavica v chlebu pita

Přidat komentář