Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.4/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 13140 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 3260 g
Tuky 0 g
Vláknina 100 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rybízovou šťávu můžeme připravit z jakéhokoli druhu rybízu. Výborná je z červených, ale i z černých či jako kombinace více druhů. Rybízový sirup můžeme také ozvláštnit vanilkou, skořicí, badyánem nebo hřebíčkem – dle vlastní chutě. Využití najde při přípravě osvěžujících letních limonád, nebo s ním můžeme například polit palačinky či lívance.

Suroviny

voda 500 ml
kyselina citronová 24 g

Postup

1

Rybíz zbavíme stopek a důkladně opereme.

2

Ovoce umeleme v mlýnku nebo dobře podrtíme.

3

Nadrcený rybíz přendáme do většího hrnce. Přidáme vodu a necháme odležet minimálně přes noc, ale klidně i 24 hodin.

4

Druhý den odleželý rybíz propasírujeme přes jemné plátno. Na 1 litr získané rybízové šťávy si připravíme 1,6 kg cukru a 12 g kyseliny citrónové (asi jedna lžíce).

5

Čistou rybízovou šťávu přelijeme do hrnce a zahřejeme ji na 85 °C. V horké rybízové šťávě rozmícháme cukr a kyselinu citrónovou a obojí necháme pořádně rozpustit. Během vaření odebíráme vzniklou pěnu.

6

Uvařený sirup naplníme ihned do sterilizovaných lahví nebo sklenic. Uzavřeme a necháme vychladnout.

Foto ilustrační, zdroj: Pixnio.com

Autor: Marcela

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč