Vychutnejte si snadné špagety v delikátní úpravě.
Suroviny
olivový olej
1
PL
česnek
1
stroužek
rozdrcený
bazalka
1
hrst
natrhané lístky
špagety (těstoviny)
400
g
artyčok
300
g
nakládaný
parmazán
1
hrst
strouhaný
petržel
1
hrst
nasekaná
Postup
1
V kastrolu zahřejte olej. Vsypte česnek a opékejte ho asi minutu, až se lehce zabarví. Přidejte rajčata, vmíchejte bazalku. Uveďte do varu, snižte plamen a nechte lehce dusit asi deset minut. Zatím uvařte těstoviny podle návodu, aby byly al dente.
2
Těstoviny sceďte, trochu vody z vaření uchovejte. Vraťte do hrnce.
3
Do rajčatové omáčky přihoďte artyčoky a prohřejte, pak přelijte přes těstoviny. Vmíchejte trochu parmazánu i většinu petrželky. Pokud je omáčka moc hustá, přidejte trochu vody z těstovin.
4
Podávejte hned se zbývajícím parmazánem, posypané petrželkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé rodinné recepty, které zvládnete ve dvou až třech krocích(29 receptů)
- Bleskové těstoviny, které zvládnete raz dva(15 receptů)
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů)
Komentáře