Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát Caesar s pečeným kuřetem a minitousty

Stačí pár minut a můžete servírovat salát Caesar s kuřetem jako z restaurace. 

Vydání: 2017/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-8 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Salát

Ingredience

    • olivový olej na opékání a k podávání
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 větší kuřecí prsa s kůží
    • 2 bagetky, nakrájené na plátky
    • 8 plátků kvalitní prorostlé slaniny
    • 6–8 salátků little gem
    • svazek pažitky, nasekané, na ozdobu
    • hobliny parmazánu k podávání

    NA ZÁLIVKU

    • 4 ančovičkové filety v oleji, okapané
    • 1–2 stroužky česneku, drcené
    • 2 velké žloutky z ověřeného chovu
    • šťáva z 1/2 citronu nebo podle chuti
    • 2 lžičky dijonské hořčice
    • 130ml panenského olivového oleje
    • 4 lžíce strouhaného parmazánu (nebo podle chuti)

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Větší pánev rozehřejte na vysokou teplotu, potřete ji olejem a vložte na ni osolená a opepřená kuřecí prsa kůží dolů. Opékejte asi 3–4 minuty, potom obraťte a opékejte asi minutu i z druhé strany. Opečená prsa vyjměte z pánve a odložte stranou.

2 Velký hluboký plech potřete olejem, rozprostřete na něj pečivo, mezi ně položte opečené maso kůží nahoru a na ně rozložte plátky slaniny. Pečte asi 15 minut nebo dokud není maso dobře propečené. Potom maso vyjměte a nechte je odpočinout na prkénku. Promíchejte tousty a slaninu a pečte dál, dokud není slanina křupavá a tousty dozlatova. Potom vyjměte a nechte mírně zchladnout.

3 Všechny suroviny na zálivku kromě oleje a parmazánu dejte do mixéru a několika pulzy promixujte na hustou pastu. Do ní postupně přilévejte olej a mixujte, dokud nedosáhnete konzistence majonézy. Nakonec do zálivky zašlehejte strouhaný parmazán. Pokud se vám bude zdát zálivka příliš hustá, zřeďte ji trochou vody. Ochutnejte a případně dolaďte ještě solí, pepřem nebo citronovou šťávou.

4 Salátové listy rozložte na servírovací mísu, na ně rozprostřete maso nakrájené na plátky, přidejte slaninu a toustíky a vše pokapejte zálivkou. Nakonec posypte stébly pažitky a přidejte hoblinky parmazánu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Smažené plněné papričky

Cibulové kroužky ve slanině

Grilované sendviče s pivním sýrem a čatní

Kukuřičný chlebíček s jarní cibulkou a chilli

Pivní sýrová polévka

Dip s opečenou jarní cibulkou & zelenina

reklama

Přidat komentář