Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z pekingského zelí

Dokonalá souhra barev i chutí...

Vydání: 2015/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát

Ingredience

    • 65g tmavšího třtinového cukru nebo hoblin palmového cukru
    • 60ml limetové šťávy
    • 2 lžíce sójové nebo rybí omáčky (podle chuti)
    • 3cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nakrájený nadrobno
    • 650g pekingského zelí, nakrájeného na co nejtenčí nudličky
    • 3 mrkve, očištěné a na nudličky
    • 120g výhonků mungo nebo sójových výhonků
    • 3 dlouhé červené chilli papričky, nakrájené na tenká kolečka
    • hrst mikrorukoly a hráškových výhonků, popřípadě mikrokoriandru
    • 70g solených arašídů, nasekaných nahrubo
    • 25g domácí nebo kupované smažené cibule

Příprava jídla

1 V misce míchejte na zálivku třtinový cukr nebo hobliny palmového cukru, limetovou šťávu, rybí omáčku a nakrájený zázvor tak dlouho, až se cukr rozpustí.

2 K podávání promíchejte v míse nakrájené pekingské zelí, nudličky mrkve a výhonky mungo nebo sójové výhonky a připravenou zálivku. Přeneste na servírovací tác, talíř nebo mělkou mísu. Posypte nakrájenými chilli papričkami, mikrorukolou a hráškovými výhonky, popřípadě mikrokoriandrem, nahrubo nasekanými arašídy a smaženou cibulí. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát z ředkve, hrášku & hrušek

Salát Coleslaw s parmazánem

Salát s okurkou a tahini zálivkou

Originální saláty 20x jinak

40 skvělých salátů

Přidat komentář