Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Samosy z trouby
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1002 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 98 g
Tuky 46 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Samosy plné zeleniny se vejdou akorát do dlaně. Mají jediný zápor – ani je nestihnete dát na talíř... Zkrátka jedna po druhé zmizí z plechu, než stihnou úplně vychladnout.  

Skryt pre seznam

Suroviny

základní těsto
poloviční dávka
mletá
sezamová semínka
tmavá semínka, nebo černucha, na posypání
vejce 1 ks
rozšlehané, na potření
Na náplň
sůl
na kostičky
na růžičky
rostlinný olej 1 PL
lze nahradit ghí
malá, nadrobno
česnek 1 stroužek
podrcený
zázvor (čerstvý) 1,5 cm
čerstvý, nastrouhaný
kari koření 1 ČL
římský kmín 1 ČL
mletý
garam masala 1 ČL
mražená zelenina 120 g
směs mraženého hrášku a mrkve
chilli sušené špetka
Na zelené čatní
koriandr čerstvý 1 svazek
máta 1 hrst
limetová šťáva 1 PL
olivový olej 1 PL
zelená, nakrájená nadrobno

Postup

1

Do osolené vody dejte vařit brambory, na posledních 5 minut vaření přihoďte květák. Uvařenou zeleninu slijte.

2

Na větší pánvi rozehřejte olej a opékejte cibuli, česnek, zázvor a koření. Jakmile se všechno rozvoní, vložte do pánve uvařené brambory a květák. Směs můžete trochu rozšťouchat. Přisypte hrášek s mrkví a chvíli opékejte, až změknou a vše se obalí v koření a tuku. Nechte vychladnout.

3

Připravte těsto, v mouce navíc rozmíchejte kurkumu. Těsto rozválejte a nakrájejte na čtverce. Do středu každého čtverce dejte trochu náplně, překlopte tak, aby vznikl trojúhelník a okraj přitiskněte a ozdobte hrotem vidličky. Samosy vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete vejcem a posypte černuchou. Pečte v troubě vyhřáté na 180°C dozlatova.

4

Přísady na čatní promixujte, osolte, promíchejte a podávejte k hotovým samosám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/11

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč