Vznik tohoto bleskového receptu je jednoduchý. Přivezli jsme si z dovolené jako suvenýr sardinky. Když na ně konečně došlo, chtěli jsme z nich udělat pomazánku, ale když jsme konzervy otevřeli, byly tak krásné, že rozetřít je do pomazánky by byla věčná škoda. A tak spatřila světlo světa jednoduchá, ale božská letní večeře – topinky s citronovou majonézou, rychlonakládanou zeleninou, sardinkami a čerstvou petrželkou. Ochutnejte taky, skvělé sardinky seženete i tady.
Suroviny
Postup
Do misky vložte majonézu. Z citronu ostrouhejte kůru, odměřte 2 lžičky a vmíchejte do majonézy (zbylou kůru můžete schovat do mrazáku a použít třeba do těst při pečení). Přidejte do majonézy špetku mleté papriky. Česnek nastrouhejte na jemném struhadle a rovněž vmíchejte do majonézy.
Ve střední míse smíchejte petrželku, proužky fenyklu a plátky ředkviček. Z citronu vymačkejte asi 1 lžíci citronové šťávy, přidejte olivový olej, osolte, opepřete a metličkou prošlehejte na zálivku. Zálivku promíchejte s fenyklem a ředkvičkami.
Každý krajíc opečte nasucho (nebo podle chuti na troše rostlinného oleje) na pánvi. Potřete jej 2 lžícemi majonézy. Navrch položte 3 kusy sardinek a posypte ochucenou zeleninou.