Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sendviče s vajíčkovou pomazánkou po japonsku
Sendviče s vajíčkovou pomazánkou po japonsku
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Sendviče s vajíčkovou pomazánkou po japonsku

4.4/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Na 15 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6217 kcal
Bílkoviny 251 g
Sacharidy 792 g
Tuky 223 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co nesmí nikdy chybět na tradičním anglickém čaji o páté? Sendviče s vajíčkovou pomazánkou! Japonská majonéza a nakládaná okurka jim ovšem dodají úplně nový rozměr.

Suroviny

vejce 6 ks
velká
majonéza 5 PL
japonská majonéza Kewpie (dostupná na Rohlíku nebo v obchodech s asijskými specialitami)
toustový chléb 10 plátků
světlý
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na naloženou okurku
okurka ½ ks
na tenké plátky
sůl 1 ČL
+ špetka navíc
rýžový ocet 3 PL
sezamová semínka 1 PL
nasucho opražená

Postup

1

Plátky okurky posypte solí a nechte 5 minut stát, pak opláchněte pod tekoucí chladnou vodou a nechte okapat. Smíchejte ocet a cukr se špetkou soli, přidejte plátky okurky a dobře promíchejte. Vložte do lednice na nejméně 30 minut, ale ještě lépe na 2–3 hodiny. Pak sceďte veškerou tekutinu a smíchejte okurku se sezamovými semínky.

2

V hrnci přiveďte k varu vodu a opatrně do ní vložte slepičí vejce a nechte 8 minut vařit. Pak vodu slijte a vejce zalijte ledovou vodou a nechte vychladnout. Pokud používáte i křepelčí vajíčka, vařte je pouze 2,5 minuty, pak ihned zalijte ledovou vodou. Budou tak přesně nahniličko.

3

Slepičí vejce oloupejte a prsty roztrhněte. Vyjměte žloutky, vložte je do misky a rozmačkejte vidličkou. Přidejte 3 lžíce majonézy a pomocí stěrky rozetřete dohladka. Bílky nasekejte nadrobno a přidejte ke žloutkům se zbylou majonézou a promíchejte. Opepřete a podle potřeby dosolte – počítejte s tím, že japonská majonéza je výrazně dochucená. Oloupejte a rozčtvrťte křepelčí vejce, pokud používáte, a dejte stranou.

4

Zubatým nožem odřízněte z krajíců chleba kůrku, pak každý krajíc rozkrojte na šířku tří prstů, takže získáte celkem 30 obdélníčků. Polovinu namažte pomazánkou a na střed každého plátku položte čtvrtku křepelčího vejce. Navrch vyskládejte okurky a přiklopte zbylou polovinou chleba.

NĚCO NAVÍC
Pokud neseženete majonézu Kewpie, smíchejte 5 lžic běžné majonézy s 1 lžící rýžového octa a špetkou krupicového cukru.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč