Suroviny
Postup
Z mouky, kypřicího prášku, obou cukrů, soli, bílého vína a másla vytvořte pevnou hmotu, zabalte do fólie a nechte alespoň hodinu v lednici.
Z mouky, obou cukrů, vanilky a másla vyrobte drobenku a tu také uložte do chladničky. Těsto vyndejte a rozdělte na čtyři díly. Každý vyválejte na pečicím papíru na placku o průměru 26 cm (viz Tipy & triky), posypte čtvrtinou mandlí a drobenky. Každou upečte zvlášť při teplotě 180 °C, trvá to asi 12 minut. Po upečení každou placku hned nakrájejte na dvanáct výsečí.
Až budou placky upečené, nakrájené a vychladlé, můžete začít natírat a skládat. Smetanu vyšlehejte s oběma cukry a ztužovačem, marmeládu propasírujte, zahřejte a smíchejte s vodkou. Nakrájené korpusy poskládejte do kola, natřete vždy smetanou, pokapejte marmeládou a přiklopte dalšími díly. Skládejte tak, aby mezery mezi dílky vycházely nad sebe.
NŇCO NAVíC
Pokud chcete mít jedno kolo na skládaný dort jako druhé, obtáhněte si na pečicí papír tužkou formu o průměru 26 cm nebo kružítkem kruh
o poloměru 13 cm. Těsto pak vyvalujte z druhé strany, aby nechytlo barvu.
Komentáře
asi to zvládnu i bez návodu, jen nevím proč???