Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sladkokyselé švestkové čatní se šalotkami na červeném víně

Sladkokyselé švestkové čatní se šalotkami na červeném víně

4.1/5 Počet hodnocení: 53
Do 20 minut Velmi snadné Cca na 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5052 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 895 g
Tuky 106 g
Vláknina 306 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle čatní vás díky zázvoru pěkně zahřeje a při vaření vám provoní celou domácnost. Je vynikající k masu z grilu, ale i k podzimním pečínkám a ke zvěřině. Recept máme od čtenářky Jarmily Grézlové.

Suroviny

vypeckované
oloupané
zázvor (čerstvý)
čerstvý
jablečný ocet 100 ml
hnědý cukr 300 g
pomerančová šťáva 100 ml

Postup

1

Švestky a šalotky nakrájejte na drobnější proužky a vložte do kastrůlku, hřebíčky dejte do kovového sítka anebo uzavřete do plátýnka převázaného nití, z hotového čatní se pak lépe odstraňují.

2

Přidejte zbylé ingredience. Přiveďte k varu a na mírném plameni za občasného míchání vařte 30–40 minut do změknutí. Čatní je hotové, jakmile zhoustne. Můžete ještě horké plnit do sklenic a uzavřít víčkem. Otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Uchovejte v chladnu a temnu.

3

Švestkové čatní podávejte k masu a doplňte křupavou ciabattou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč