Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sladkokyselé švestkové čatní se šalotkami na červeném víně

Tohle čatní vás díky zázvoru pěkně zahřeje a při vaření vám provoní celou domácnost. Je vynikající k masu z grilu, ale i k podzimním pečínkám a ke zvěřině. Recept máme od čtenářky Jarmily Grézlové.

Vydání: 2014/11
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Cca na 1 litr
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Vaření 0:40
Chuťovka

Ingredience

    • 1 kg švestek, vypeckovaných
    • 4 šalotky, oloupané
    • 2 kousky skořicové kůry
    • 6 hřebíčků
    • kousek čerstvého zázvoru
    • 100 ml jablečného octa
    • 300 g hnědého cukru
    • 100 ml pomerančové šťávy
    • 100 ml červeného vína

     

Příprava jídla

1 Švestky a šalotky nakrájejte na drobnější proužky a vložte do kastrůlku, hřebíčky dejte do kovového sítka anebo uzavřete do plátýnka převázaného nití, z hotového čatní se pak lépe odstraňují.

2 Přidejte zbylé ingredience. Přiveďte k varu a na mírném plameni za občasného míchání vařte 30–40 minut do změknutí. Čatní je hotové, jakmile zhoustne. Můžete ještě horké plnit do sklenic a uzavřít víčkem. Otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Uchovejte v chladnu a temnu.

3 Švestkové čatní podávejte k masu a doplňte křupavou ciabattou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cibuláda s brusinkami, jablky a šalvějí

Povidla bez míchání

Přidat komentář