Snadné rychlé jídlo, které patří nejen do fastfoodu, ale i na rodinný stůl. Děti školního věku Asii milují. Smažená rýže je skvělý důkaz toho, že mezinárodní kuchyně do dětského jídelníčku patří.
Suroviny
rostlinný olej
50
ml
cibule červená
100
g
nakrájená nadrobno
česnek
25
g
na plátky
řapíkatý celer
150
g
tofu
250
g
uzené
jarní cibulka
100
g
chilli
dle chuti
rýže vařená
1
kg
vejce
2
ks
připravená omeleta
koriandr čerstvý
k podávání
Na omáčku
sójová omáčka
150
ml
ústřicová omáčka
25
ml
chilli omáčka sladká
50
ml
hnědý cukr
1
PL
vývar zeleninový
100
ml
škrob
½
PL
Postup
1
Na oleji opékejte cibuli, po chvíli přidejte česnek a krátce orestujte (ne do barvy!), přidejte řapíkatý celer a uzené tofu, opět krátce restujte. Pak přidejte chilli, vařenou rýži a orestujte.
2
Sójovou, ústřicovou a sladkou chilli omáčku dejte do rendlíku a přiveďte k varu, přidejte cukr, zalijte studeným vývarem smíchaným se škrobem a krátce provařte.
3
Omeletu nakrájejte a vmíchejte k rýži. Přilijte omáčku a promíchejte. Nakonec přidejte koriandr a podávejte.