Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažené dýňové hranolky s BBQ omáčkou

Křupavé oranžové blaho!

Vydání: 2013/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření: 30 minut
PT25M
Smažení 0:25
Chuťovka

Ingredience

    • 1kg dýně, dužiny, nebo 1,5kg celá dýně
    • olej na smažení
    • 1 lžička sladké mleté papriky
    • 1 lžička kajenského pepře
    • špetka strouhaného muškátového oříšku
    • mořská sůl

    NA OMÁČKU

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, nakrájeného na plátky
    • 1 lžička mleté sladké papriky
    • 400g konzerva krájených rajčat
    • 3–4 lžíce medu
    • 2 lžíce jablečného nebo sladového octa
    • 2 lžíce worcesterské omáčky
    • 1 lžíce hustého rajského protlaku (třeba Heinz či Marks&Spencer)

     

Příprava jídla

Na omáčku opékejte v hrnci na oleji cibuli a česnek asi 3 minuty dosklovita. Přisypte papriku, zamíchejte a zalijte rajčaty. Přidejte zbylé přísady a nechte na nízkém plameni bublat asi 30 minut do zhoustnutí. Rozmixujte, případně dosolte a nechte vychladnout. 

Oloupejte dýni a odstraňte semena. Nakrájejte ji na hranolky 1x7cm.

V rendlíku rozpalte vysokou vrstvu oleje zhruba na 160°C. Dýňové hranolky smažte po částech – každou dávku asi 3 minuty dozlatova. Vyjměte malým cedníkem nebo děrovanou sběračkou
a nechte okapat na papírových utěrkách. Promíchejte s kořením a osolte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborové lupínky z trouby

Pečené lupínky z červené řepy s jogurtovým dipem

Smažené mrkvové lupínky s římským kmínem

Pastinákové hranolky s parmazánem

Pečené batáty se sójovou omáčkou

Aligot

Celerová kaše s kapary a pancettou

Šťouchané brambory s petrželí

3x3 znásobená chuť zeleniny

24 úžasných dýňových receptů

Přidat komentář