Jednoduché a jednoduše skvělé!
Suroviny
Postup
1
Nakrájejte mrkev na tenké plátky – nejlépe na mandolíně. Rozpalte v rendlíku vyšší vrstvu oleje a smažte v něm mrkev po částech dozlatova a dokřupava.
2
Vyjměte malým cedníkem nebo děrovanou sběračkou a nechte okapat na papírových utěrkách, aby se odsál přebytečný tuk.
3
Na závěr posypte římským kmínem a vločkovou solí a promíchejte.
NĚCO NAVÍC
Nemáte-li struhadlo typu mandolína, zkuste připravit tenké plátky na krouhacím nástavci v kuchyňském robotu. Čím tenčí se vám povede nakrájet plátky, tím budou křupavější.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sladké i slané recepty z mrkve: 23 nejlepších jídel(23 receptů)
- Originální zeleninové přílohy(9 receptů)