Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špaldové noky s míchanými vejci a pažitkovým pestem

Zbylé pažitkové pesto dejte do vyvařených skleniček a zalijte olejem, v chladu vydrží až měsíc.

Vydání: 2017/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odpočinutí
PT20M
Vaření 0:20
Těstoviny

Ingredience

    NA MÍCHANÁ VEJCE

    • 4 vejce
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • rostlinný olej na opékání
    • hrst nasekané petrželky

    NA NOKY

    • 2 vejce
    • 2-3 lžíce rostlinného oleje
    • 200 ml mléka
    • 250 g celozrnné špaldové mouky
    • pažitka podle chuti na ozdobení

    NA PESTO

    • velký svazek pažitky, nasekaný nahrubo
    • 100 g parmazánu, strouhaného
    • 50 g vlašských ořechů
    • 1 stroužek česneku, oloupaný
    • cca 100ml olivového oleje (nebo podle potřeby)

Příprava jídla

1 Na noky prošlehejte vidličkou 2 vejce s 1 lžičkou soli, 1 lžící rostlinného oleje a mlékem. Vsypte mouku a krátce promíchejte. Nechte 30 minut odpočinout. Odpočinuté těsto by mělo být pevné a pružné.

2 Na pesto vložte pažitku, parmazán, vlašské ořechy a česnek do mixéru a rozmixujte najemno, postupně dolévejte olejem podle potřeby a mixujte do konzistence, jakou máte rádi.

3 Mezitím ve velkém hrnci přiveďte k varu 3–4 litry vody, osolte ji. Těsto protřete do vroucí vody přes struhadlo na halušky. Vařte 3–5 minut, až nočky vyplavou na hladinu. Sceďte a nechte v cedníku vykapat. Ve velké hlubší pánvi rozehřejte zbylý olej na noky a opečte je na něm dozlatova. Opečené noky vyklopte a v uvolněné pánvi připravte míchaná vejce. Čtyři vejce rozklepněte do misky, osolte je a opepřete a lehce promíchejte. V pánvi rozehřejte olej, vlijte vaječnou směs a začněte ji vařečkou stahovat od okrajů ke středu. Podle chuti k vajíčkům na závěr vmíchejte petrželku. Podávejte s nočky a pestem a ozdobené další pažitkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborovo-pažitková polévka

Česnekovo-pažitkové máslo

reklama

Přidat komentář