Na tenhle recept kupte to nejlepší maso, sáhněte po dobrém olivovém oleji a dejte si práci s domácími hranolky. Podávejte jako slavnostní večeři či oběd.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 190 °C. Brambory nakrájejte podélně na silnější hranolky (jako prst). Propláchněte studenou vodou a osušte. Promíchejte s olejem a kořením a v jedné vrstvě rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 45–50 minut dozlatova, občas obraťte. Před podáváním posypte hrubou solí.
Olivy, česnek, 4 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu a kůru dejte do malého kastrůlku. Potřete steaky zbývajícím olejem a na grilovací pánvi opékejte zprudka 3 minuty po každé straně. Mezitím zahřejte olivovou zálivku a rozdrobte do ní kozí sýr. Dejte steaky na talíře a lžící na ně rozdělte olivovou zálivku. Podávejte se salátem, hranolky a skrojky citronu.