Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Superzdravé banánovo-ovesné řezy

Hrajte si s různými variantami. Místo mandlí dejte vlašské nebo lískové ořechy, datle nahraďte brusinkami... 

Vydání: 2014/9
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 20 kousků
Doba přípravy: Do 20 minut
PT35M
Pečení 0:35
Chuťovka

Ingredience

    •  tuk na vymazání formy
    •  3 velké zralé banány
    •  250 g ovesných vloček
    •  40 g sušených datlí, nadrobno nakrájených 
    •  40 g sušených meruněk, propláchnutých horkou vodou a nakrájených 
    •  40 g mandlových lupínků
    •  1 lžička mleté skořice
    •  1,5 lžičky vanilkového extraktu

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180 °C. Hranatou formu o rozměrech cca 16 x 25,5 cm vymažte tukem a vyložte pečicím papírem tak, aby papír alespoň o 2 cm přečníval z formy.

Banány rozmačkejte vidličkou dohladka. Přidejte ovesné vločky, datle, meruňky, mandle, skořici a vanilkový extrakt. Pořádně promíchejte, směs naneste do připravené formy a přitiskněte spodkem lžíce. Pečte 30–35 minut dozlatova. Nechte zcela vychladnout a teprve potom nakrájejte na malé obdélníčky.

NĚCO NAVÍC 

Ani v případě řezů se fantazii a chutím meze nekladou: můžete je přisladit stévií nebo meruňky nahradit čokofloky.

TIPY PRO ZDRAVÍ

  • Aby byla snídaně opravdu zdravá, všechna semínka, oříšky, mandle a podobně musejí být vždy čerstvé, nesolené a nepražené.
  • Ovesné vločky lze prostřídat třeba ječnými nebo pohankovými.
  • Někteří celiaci mohou jíst oves, ale i v takovém případě je třeba použít zásadně výrobky pro ně určené (nabízí například Country Life).
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Citrusové müsli s jogurtem

Ovesná kaše přes noc

Ořechovo-kokosové müsli

Bleskové snídaňové smoothie

Pohár s ovocem a müsli

10 luxusních snídaní s ovesnými vločkami

reklama

Přidat komentář