Skvělý předkrm, který obstojí i jako lehčí hlavní chod!
Suroviny
žampiony
4
ks
ploché klobouky
olivový olej
na potírání + 1 lžička navíc
sůl mořská
pepř mletý
drcený
slanina
4
plátky
libová, odkrojený tmavý okraj, nasekaná
fazolky zelené
200
g
očištěné, povařené v páře
baby špenát
80
g
salát
80
g
listy frisée
Na teplou zálivku s tymiánem a pečeným česnekem
olivový olej
60
ml
česnek pečený
3
stroužek
jen vymáčknuté stroužky
tymián
1
ČL
čerstvé
sherry ocet
2
PL
lze nahradit balzamikem
Postup
1
Zahřejte troubu na 200 °C. Houby položte na plech, potřete olejem, osolte a opepřete a pečte 20–25 minut doměkka.
2
Lžičku oleje zahřejte na nepřilnavé pánvi na velkém plameni a pečte na ní 3–5 minut slaninu dokřupava.
3
Sejměte z pánve. Na zálivku stáhněte oheň a do pánve dejte olej, česnek, tymián, sůl a pepř. Minutu až dvě prohřívejte, pak vmíchejte ocet.
4
Houby poklaďte slaninou, fazolkami, špenátem a frisée a zakapejte teplou zálivkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů)