Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Toust s banánem, máslem & rumem

Vzhledem k množství rumu, který se do této luxusní nepečené verze žemlovky lije, ji můžete podávat mládeži až od osmnácti let. Hvězdičku však získala nejen za nepřístupnost, ale také za rychlou a snadnou přípravu a úžasnou chuť. 

Vydání: 2017/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Opékání 0:10

Ingredience

    • 125ml agávového sirupu
    • 40g másla, rozpuštěného
    • 8 plátků dobrého světlého toustového chleba prodávaného v celku nebo velké briošky
    • 2 středně velké banány, oloupané a nakrájené na silná kolečka
    • 55g krupicového cukru
    • 125ml bílého rumu
    • kupovaná nebo ještě lépe domácí vanilková zmrzlina k podávání podle chuti 

Příprava jídla

1 V misce promíchejte agávový sirup a rozpuštěnou polovinu másla. Na středním ohni rozehřejte velkou nepřilnavou pánev. Plátky chleba potřete agávovou směsí a opékejte po dávkách 2–3 minuty z každé strany dozlatova. Odložte.

2 Použitou pánev vytřete dosucha papírovou utěrkou a znovu rozehřejte na silném ohni.

3 V misce dobře promíchejte banány s cukrem. Opékejte 1–2 minuty z každé strany, aby zkaramelizovaly. Odstavte, opatrně vlijte alkohol a přidejte zbylé máslo. Promíchejte a odložte.

4 K podávání dejte na opečené plátky chleba podle chuti zmrzliny a vše pokryjte banány s rumem. Ihned podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu
reklama

Přidat komentář