Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarohové bábovky s krémem

Bábovka nejen pro malé princezny... Vláčné dobrotě neodolají ani dospělí!

Vydání: 2017/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 velkou nebo 4 malé bábovky
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Koláč

Ingredience

    • 100 g másla, změklého + na vymazání
    • 215 g krupicového cukru
    • 2 lžičky vanilkového extraktu
    • 125 g tvarohu ve vaničce
    • 3 vejce
    • 200 g hladké mouky
    • 1/2 lžičky prášku do pečiva
    • čerstvé ovoce nebo snítky tymiánu a proužky citronové kůry

    NA KRÉM

    • 140 g másla
    • 280 g moučkového cukru
    • 2 lžíce malinového džemu (nebo jiného červené, nejlépe bez zrníček) či nastrouhaná kůra z 1 citronu

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 160°C, formu vymažte máslem a vysypte moukou.

2 Máslo šlehejte s cukrem, vanilkovým extraktem a 125g tvarohu do světlé pěny, potom po jednom zašlehejte vejce. Přisypte mouku, kypřicí prášek a vmíchejte. Těsto vlijte do připravené formy a pečte zhruba 40 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

3 Na krém vyšlehejte máslo a cukr do hladkého krému. Do krému vmíchejte buď džem, nebo citronovou kůru, hotový krém přendejte do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a nastříkejte na bábovku. Ozdobte ovocem nebo snítkami tymiánu a proužky citronové kůry.

NĚCO NAVÍC
Namísto tvarohu můžete použít vysokoprocentní zakysanou smetanu nebo čerstvý smetanový sýr.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní klíčková pomazánka

Velikonoční nádivka

Miniquiche s pórkem

Focaccia na špízu

Zelenina s pažitkovým dipem

Sendviče s vajíčkovou pomazánkou

Crostini s prosciuttem a hráškovým pestem

Tříbarevné pusinky

Citronáda s rozmarýnem

Rozmarýnové martini

Přidat komentář