Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vajíčka slepovaná citronovým krémem (máslové sušenky s vanilkou)

„Sušenek vždy upeču víc, děti je ujídají ještě dřív, než začneme zdobit. A pak si také samozřejmě chtějí udělat svoje vlastní vajíčka,“ dělí se o své zkušenosti Eva Nováková ze SweetDots.

Vydání: 2017/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na cca 40 sušenek (podle velikosti)
Doba přípravy: Více než hodinu
PT9M
Pečení 0:09
Cukroví

Ingredience

    • 200g másla
    • 180 g krupicového cukru
    • 20g vanilkového cukru či vyškrábnutá semínka z 1 vanilkového lusku
    • 1 vejce
    • 400g hladké mouky
    • moučkový cukr na poprášení
    • citronový krém (lemon curd)

Příprava jídla

1 Máslo, cukr a vanilkový cukr šlehejte elektrickým šlehačem na pomalé otáčky, jen dokud se nespojí. Nesmí se přešlehat, jinak by sušenky při pečení nedržely tvar. Zašlehejte vejce, přisypte mouku a rukama vypracujte těsto. Rozdělte ho na 3 bochánky a každý zvlášť zabalte do potravinářské fólie. Dejte chladit do lednice, asi na hodinu, ideálně přes noc.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Vyndejte jeden bochánek a rozválejte ho na pomoučněném válu na tloušťku zhruba 0,5cm (pokud uděláte těsto tenčí, su- šenky budou tvrdé). Vykrajujte dvojice sušenek na slepování – v polovině vajíček vykrojte otvor pro žloutek. Tvary skládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 7–9 minut, dokud okraje nezačnou lehce zlátnout. Stejně zpracujte zbylé dva bochánky těsta.

3 Z připravené dvojice sušenek vždy horní (tu s otvorem) štědře pocukrujte moučkovým cukrem, spodní potřete lemon curdem, slepte a nechte zaschnout.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Velikonoční cupcaky

Mazanec

Puntíkovaná & kropenatá vajíčka (máslové sušenky s vanilkou)

Přidat komentář