Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vegetariánský pastýřský koláč s batátovou kaší

Netradiční pokličku můžete udělat ze všeho, co se dá pořádně rozmačkat – batáty, mrkev, dýně...

Vydání: 2019/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ opékání a vaření
PT20M
Pečení 0:20
Zelenina

Ingredience

    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 1 pórek, nakrájený nadrobno
    • 4 mrkve, nakrájené nadrobno
    • 1 stroužek česneku, nadrobno
    • 3 listy šalvěje, nasekané nahrubo
    • 3 snítky tymiánu, lístky otrhané
    • 400 g konzerva zelené čočky puy
    • 100 g červené půlené čočky
    • 400 g konzerva drcených rajčat
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 200 ml zeleninového vývaru
    • 200 ml červeného vína
    • 1 lžíce worcesterské omáčky
    • 1 lžíce sójové omáčky
    • 1 lžička mletého chilli
    • 1 lžička krupicového cukru
    • sůl a čerstvě mletý pepř

    NA POKLIČKU

    • 500 g batátů, oloupaných
    • 500 g brambor (varný typ C)
    • 1–2 lžíce másla
    • 1–2 lžíce strouhaného sýra Gran Moravia

Příprava jídla

1 V pánvi rozpalte olej, vsypte pórek a na mírném plameni opékejte 4–5 minut, dokud nezměkne. Vsypte mrkev, česnek a ještě 5 minut opékejte. Přidejte šalvěj, tymián, obě čočky, rajčata, osolte, přilijte vývar a víno, promíchejte a za občasného míchání vařte 15–20 minut.

2 Troubu předehřejte na 200°C.

3 Mezitím na pokličku uvařte brambory i batáty doměkka, slijte, přidejte máslo, osolte, opepřete a rozmačkejte na kaši.

4 Do pánve ke směsi přidejte worcester, sójovou omáčku, chilli, cukr, promíchejte, dochuťte solí a pepřem a v případě potřeby zřeďte trochu vodou. Směs přesuňte do zapékací misky a navrch naneste bramborovo-batátovou kaši, uhlaďte a lžící udělejte na povrchu vlnky. Posypte sýrem a dejte péct na 20 minut.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rybí páj s květákovou kaší

Hovězí ragú s pivem Guinness a čedarovou kaší

Přidat komentář