Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Velikonoční syrek

Velikonoční syrek

Hodnocení receptu
3.4/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné 12

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2282 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 50 g
Tuky 152 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mléko 1 000 ml
vejce 12 ks
sůl
cukr
pepř
polévkové koření
vegeta

Postup

1

Mléko pořádně utřeme s vejci, vlijeme do hrnce, osolíme, ocukríme, opepříme a ochutíme vegetou. Vyšleháme a vaříme 20 minut, dokud směs nezhoustne.

2

Když zhoustne, odstavíme, necháme trošku vychladnout, přecedíme přes plátno a hroudu do něj zavážeme.

3

Necháme ztuhnout do dalšího dne a podáváme.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: looser

Apetit magazín