Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřová plec na paprice

Vepřové na paprice může být stejně skvělé jako kuře nebo telecí! 

Vydání: 2017/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Dušení 0:45
Maso

Ingredience

    • 2–3 lžíce domácího sádla nebo másla, nejlépe přepuštěného
    • 750g vepřové plece, nakrájené na kostky nebo na širší nudličky
    • 2 menší cibule, nadrobno
    • 3 stroužky česneku, nadrobno
    • 1,5 lžíce hladké mouky
    • 1,5 lžíce mleté sladké papriky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 200 ml drůbežího, vepřového (může být z receptu na vařené vepřové maso se zimní zeleninou) či zeleninového vývaru (podle potřeby i víc)
    • 300 ml smetany ke šlehání
    • dušená rýže, těstoviny nebo noky (viz Něco navíc) k podávání 

Příprava jídla

1 V hluboké pánvi či kastrolu rozehřejte tuk a opečte na něm maso ze všech stran. Pak maso vyjměte z pánve a nasypte do ní cibuli a česnek, opečte je, aby cibule zesklovatěla a česnek se nepřipálil. Vraťte k nim maso, zaprašte moukou a krátce osmahněte. Odstavte a vmíchejte papriku, jemně osolte a opepřete.

2 Podlijte vývarem, promíchejte, přiveďte k varu, zmírněte oheň, přiklopte a zhruba 30–45 minut duste doměkka. Ke konci opatrně vmíchejte smetanu ke šlehání, dosolte a dopepřete. Prohřejte, ale už nevařte. Podávejte se zvolenou přílohou.

NĚCO NAVÍC
Noky mohou být jakékoli, domácí i kupované bramborové, ale také úplně obyčejné: vidličkou umíchejte těsto z vajec (co porce, to zhruba 1 vejce), hrubé mouky a trošky soli (lze ředit vodou či mlékem), lžící sázejte do osolené vroucí vody a vařte, až jsou uvnitř hotové. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vepřová pečeně s kořenovou zeleninou

Kotlety s cizrnou a rýží

Opékané kotlety se skořicovými jablky

Česnekové řízky z krkovice v trojobalu

Krkovice s paprikami, chorizem a polentou

Pečená krkovice s jablečno-šalvějovou omáčkou a červenozelným salátem

Vařené vepřové maso se zimní zeleninou

Tagliatelle s vepřovým ragú

Vepřové maso aneb Inspirace k masopustu

30 rychlých receptů

reklama

Přidat komentář