Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové kotlety s omáčkou satay

Exotické, efektní a hotové do půlhodinky. Víc k tomu snad není třeba dodávat. 

Vydání: 2016/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT6M
Maso

Ingredience

    • rostlinný olej na potření pánve či grilu
    • 800g silnějších vepřových kotlet s kostí
    • sůl a čerstvě mletý pepř

    NA OMÁČKU SATAY

    • 1 lžička arašídového oleje
    • 1/2 cibule, nakrájené nadrobno
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 1/2 dlouhé čerstvé červené chilli papričky, nakrájené nadrobno
    • 140g arašídového másla (crunchy)
    • 185ml kokosového mléka
    • 1 lžíce sladké sójové omáčky (terijaki nebo kecap manis)
    • 1 lžička třtinového cukru
    • 1 lžíce limetové šťávy

    K PODÁVÁNÍ

    • 1/2 salátové okurky, nakrájené na kostičky
    • 1/2 dlouhé čerstvé červené chilli papričky, nakrájené nadrobno
    • dušená jasmínová rýže
    • 1 limeta, na nakrájená klínky
    • čerstvé koriandrové lístky 

Příprava jídla

1 Na omáčku opékejte v rendlíku na oleji cibuli, česnek a chilli 4 minuty, aby vše změklo. Přidejte arašídové máslo, kokosové mléko, sójovou omáčku, cukr a limetovou šťávu. Promíchejte, ztlumte a zahřívejte 3–5 minut, aby se omáčka prohřála.

2 Mezitím rozehřejte gril nebo grilovací pánev a lehce potřete olejem. Kotlety osolte a opepřete a opékejte je na grilu nebo grilovací pánvi zhruba 3 minuty po každé straně, nebo až jsou propečené. Rýži a kotlety rozdělte na servírovací talíře. Doplňte omáčkou satay, okurkou, chilli, klínky limety a čerstvým koriandrem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mexický kuřecí kotlík s rýží a fazolemi

Losos & krémové zapečené brambory

Quesadilly s papričkami jalapeño

Linguine s krémovou rajčatovou omáčkou & kapary

reklama

Přidat komentář