Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Linguine s krémovou rajčatovou omáčkou & kapary

My preferujeme kapary jen prosypané hrubou solí. Před použitím je stačí propláchnout vodou. 

Vydání: 2016/6
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Těstoviny

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 stroužky česneku, drceného
    • špetka drcené sušené chilli papričky nebo podle chuti
    • 2 lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu
    • 400g konzerva krájených rajčat
    • 1 lžíce kaparů
    • 1 lžička krupicového cukr
    • 3 lžíce smetany ke šlehání
    • mořská sůl
    • 200g linguine nebo jiných dlouhých těstovin
    • strouhaný parmazán k podávání 
     

Příprava jídla

1 V rendlíku rozehřejte olej a na malém plameni v něm opékejte česnek, chilli a roz- marýn zhruba minutu – česnek nesmí ztmavnout, zhořkl by. Pak přidejte rajčata, kapary
a cukr a vařte 20 minut, až omáčka zhoustne.

2 Vmíchejte smetanu, osolte a vařte 3–4 minuty. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a promíchejte s omáčkou. Podávejte se strouhaným parmazánem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mexický kuřecí kotlík s rýží a fazolemi

Losos & krémové zapečené brambory

Quesadilly s papričkami jalapeño

Vepřové kotlety s omáčkou satay

18x originální těstoviny

Přidat komentář