Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové maso s fazolemi

S konzervou červených fazolí se dá doslova kouzlit. Pokud vás už trochu omrzelo klasické chili či fazolová polévka nebo prostě chcete změnu, zkuste třeba tenhle recept na vepřové maso s fazolemi.

Vydání: 2017/4
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Vaření 0:40
Maso

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 150 g pikantní paprikové klobásy, nakrájené na kolečka
    • 1 mrkev, nakrájená na kostky
    • 1 červená cibule, nakrájená na klínky
    • 2 řapíky celeru, nakrájené nahrubo
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 600–700 g vepřového masa vhodného na dušení, např. plec, nakrájeného na kostky
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • lístky z 1 snítky tymiánu, nasekané najemno
    • 3 šalvějové lístky, nasekané najemno
    • 300 ml drůbežího vývaru
    • 250 g třešňových rajčátek, rozpůlených
    • 2–3x 400 g konzerva červených fazolí, scezená a propláchnutá
    • 100 g baby špenátových lístků nebo jiného vhodného lupení (například rukoly nebo potočnice, ale třeba i natrhaného římského salátu)
    • čerstvý chléb nebo jiné pečivo k podávání

Příprava jídla

1 V kastrolu nebo velké hluboké pánvi rozehřejte lžíci oleje na silném ohni. Vsypte nakrájenou klobásu a opékejte ji za stálého míchání 2–3 minuty dokřupava. Pak ji vyjměte děrovanou sběračkou a odložte na papírovou utěrku.

2 Na tuku v kastrolu či pánvi opékejte mrkev, cibuli a řapíkatý celer 3–4 minuty do změknutí. Pak vsypte osolené a opepřené maso, česnek, tymián a šalvěj a opékejte za občasného obracení ještě 2–3 minuty, aby se česnek a bylinky rozvoněly a maso trochu zezlátlo ze všech stran. Podlijte vývarem a duste maso skoro doměkka (asi 30 minut). Pak vsypte rajčátka a fazole a ještě asi 5–10 minut je prohřívejte. Podávejte posypané baby špenátem nebo jiným lupením a opečenou klobásou. Jezte s čerstvým chlebem nebo pečivem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Fazolová polévka 2v1

Vegeburgery s černým sezamem & wasabi jogurtem

Chlebíčky se sardelkovým máslem

Koláč s mandlovým korpusem a višňovým džemem

30 pořádně pálivých jídel

Přidat komentář