Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vietnamská křupavá placka
Vietnamská křupavá placka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vietnamská křupavá placka

3.5/5 Počet hodnocení: 10
Do 25 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4215 kcal
Bílkoviny 272 g
Sacharidy 287 g
Tuky 217 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vietnamskou křupovou placku jsme se naučili od Chili Ta Thuy a okamžitě se stala naší novou závislostí. Do této chvíle jsme rýžový papír používali především na nejrůznější závitky, ale proměnit ho v dokonalou pikantní snídani se slaninou, čedarem a vejci nás upřímně nenapadlo. Geniální záležitost!

Suroviny

jarní cibulka 2 ks
slanina 5 plátků
majonéza 3 PL
med 1 PL
tekutý
limetová šťáva
z 1 limety
vejce 2 ks
čedar 100 g
sladká (můžete použít přímo tu od Chili Ta Thuy prodává ji Živina)
koriandr čerstvý 1 hrst
na tenké plátky (lze vynechat)

Postup

1

Nejprve si připravte olej z jarní cibulky. V rendlíku zahřejte arašídový olej a vhoďte do něj
na kolečka nakrájenou jarní cibulku a opékejte ji asi minutu. Odložte stranou. Na větší kostičky nakrájenou slaninu opečte na sucho pánvi dokřupava. Vypečený olej přidejte do cibulkového oleje.

2

Majonézu smíchejte se lžící medu a limetovou šťávou. Vezměte dva rýžové papíry a jeden
z nich navlhčete a přilepte ho mokrou stranou na ten druhý. Stejně postupujte i u zbylých dvou papírů. Rozehřejte na pánvi lžíci cibulkového oleje a opečte na něm z obou stran placky. Pomáhejte si vařečkou a stlačujte okraje placek k sobě, aby se od sebe neodlepily. Počkejte, až papír zbělá a bude křupavý. Pak placky potřete cibulkovým olejem, rozklepněte na něj vajíčko a hůlkami ho rozkvedlejte po celé placce. Pak přidejte nastrouhaný čedar, slaninové výpečky, jarní cibulku, chilli pastu, ochucenou majonézu, natrhaný koriandr a chilli.

3

Placku můžete jíst přeloženou napůl jako tacos nebo ji nastříhat na trojúhelníky jako pizzu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/11

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč