Jednoduchý korpus, který má mnoho variací. Jednou zkusíte a stane se stálicí v repertoáru vašich dezertů.
Suroviny
máslo
375
g
změklé
třtinový cukr
260
g
vejce
3
ks
mouka pšeničná hladká
250
g
kypřicí prášek do pečiva
2
ČL
kakao
80
g
holandského typu
mléko
200
ml
Postup
1
Předehřejte troubu na 160 ºC.
2
V míse vymíchejte ručním šlehačem máslo a cukr do pěny; trvá to asi 10 minut.
3
Postupně zašlehejte vejce, zapracujte mouku prosátou s kypřicím práškem a kakaem a mléko.
4
Lžící naklaďte těsto do dortové formy o průměru 22 cm vyložené pečicím papírem.
5
Pečte 1 hodinu 10 minut, pak zkuste do korpusu zapíchnout špejli – pokud na ní nic neulpí, vytáhněte dort z trouby.
6
Nechte 10 minut ve formě, pak vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.
7
Vychladlý dort polévejte čokoládovou (nebo rumovou) polevou.
NĚCO NAVÍC
Dort můžete před nanesením polevy příčně rozkrojit a promazat meruňkovou marmeládou.
Komentáře
Skvělý dort, dala jsem navrh polevu z hořké čokolády a smety a hned byl pryč. Opravdu doporučuji.