Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapékané těstoviny s tuňákem
Zapékané těstoviny s tuňákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapékané těstoviny s tuňákem

4.6/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2754 kcal
Bílkoviny 188 g
Sacharidy 222 g
Tuky 113 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapékané těstoviny jsou vždy sázka na jistotu. Jsou vydatné a v pohodě zasytí celou rodinu! Zapéct je můžete s čímkoli máte rádi, my tentokrát zvolily oblíbenou kombinaci rajčatové omáčky, oliv a tuňáka. 

NĚCO NAVÍC
Doporučujeme tuňáka v olivovém oleji či vlastní šťávě. Lze použít i více menších konzerv, celkově je potřeba cca 260g pevného podílu.

Suroviny

těstoviny 300 g
krátké – např. penne
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájený nadrobno
rajčatová passata - pyré 700 g
rajčatové pyré
italské bylinky 1 PL
lze nahradit provensálskými
nebo podle chuti
chilli sušené 1 ČL
vločky, lze vynechat
nejlépe kalamata
tuňák (konzerva) 400 g
okapaný, viz Něco navíc
na zapékání, nastrouhaná
nastrouhaný
tymián snítky
nebo oregano, na ozdobení

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly mírně nedovařené. Dobře sceďte. Vraťte do hrnce.

2

Mezitím rozehřejte olej v hlubší pánvi na silnějším ohni. Vsypte cibuli a česnek, míchejte 3 minuty, aby mírně zezlátly, ale česnek se nespálil a nezhořkl. Přidejte passatu, sušené bylinky, cukr podle chuti a 1 lžičku soli. Opepřete a přidejte chilli vločky, chcete-li. Přiveďte k mírnému varu. Zmírněte oheň a vařte 3 minuty.

3

Pak směsí přelijte těstoviny v hrnci, přidejte olivy a tuňáka, promíchejte. Směs rozprostřete do zapékací mísy o objemu cca 3 litry. Posypte oběma druhy sýra. Pečte 25 minut, aby se sýr roztekl a zezlátl. Podávejte ozdobené čerstvými bylinkami.

NĚCO NAVÍC
Doporučujeme tuňáka v olivovém oleji či vlastní šťávě. Lze použít i více menších konzerv, celkově je potřeba cca 260g pevného podílu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč