Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené těstoviny s tuňákem

Rychlovka, kterou lze připravit i den předem – stačí jen pekáček přetáhnout fólií a přidat rodině návod, jak jídlo zapéct. 

Vydání: 2016/1
Autor:
Hodnocení:
26 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Doba přípravy: Do 10 minut
+ zapékání
PT15M
Vaření 0:15
Těstoviny

Ingredience

    • 400g těstovin (penne, fusilli, rigatoni)
    • sůl
    • 2 lžíce másla
    • 2–3 lžíce hladké mouky
    • 600ml mléka
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 4 jarní cibulky, na kolečka
    • 170g konzerva kukuřice, scezená
    • 100 g mraženého hrášku
    • 2x 185g konzerva tuňáka, scezená
    • 100 g čedaru, strouhaného 

Příprava jídla

1 Troubu rozehřejte na 220°C nebo jen zapněte gril. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.

2 Mezitím v menším hrnci rozehřejte máslo, zasypte moukou a umíchejte jíšku. Postupně po malých dávkách zašlehávejte mléko tak, aby vznikla hladká omáčka. Chvíli ji povařte, odstavte z plotny a vmíchejte do ní hořčici.

3 Slité těstoviny vraťte do hrnce, přidejte omáčku s hořčicí, cibulku, kukuřici, mražený hrášek a tuňáka a promíchejte. Směs přesuňte do zapékací mísy, rozhrňte do stejnoměrné vrstvy, posypte čedarem a dejte na 10–15 minut zapéct.

NĚCO NAVÍC

Příště můžete tuňáka vyměnit za pečené kuřecí maso, které vám zbylo z nedělního oběda. Anebo maso vynechte úplně a udělejte si čistě vegetariánskou variantu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře s hráškem na medu a smetaně

Pečené batáty s cizrnou

Vepřová saltimbocca

Fajitas z trouby

18x zapečené těstoviny

18x originální těstoviny

Přidat komentář