Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát se slaninou a kuřetem na chilli

Jednoduchý, ale mimořádně voňavý a chutný! Opékané brambory mu dodají sytost, zatímco peprná řeřicha a jemná čekanka šťávu a svěžest.
Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 15 minut
P
Salát Americká

Ingredience

    • 2 kuřecí prsíčka bez kůže a kosti
    • 2 a ½ lžíce sladké chilli omáčky (například značky Exotic Food)
    • 2 lžíce limetkové šťávy
    • 180 g mražených amerických brambor (například značky McCain)
    • 5 plátků anglické slaniny
    • hrst lístků řeřichy
    • 2 puky čekanky, nakrájené napříč
    • na plátky
    • 4 jarní cibulky, nakrájené na šikmá kolečka
    • 2 malá avokáda, oloupaná, zbavená pecky a nakrájená na kousky
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Prsíčka potřete trochou chilli omáčky, osolte, opepřete a položte na plech. Dvě lžíce chilli omáčky promíchejte na zálivku spolu s limetkovou šťávou a lžící vody.

2. Brambory nechte trochu povolit; pak je přepulte a nasypte kolem kuřete na plech. Navrch rozložte plátky slaniny. Pečte čtvrt hodiny, až budou brambory a slanina křupavé a kuře opečené.

3. V míse promíchejte řeřichu, čekanku, cibulky a avokádo s polovinou zálivky a rozdělte na talíře. Kuře nakrájejte na proužky, rozdělte na salát spolu se slaninou a bramborami. Zakápněte zbývající zálivkou a zatepla podávejte.

Jak na avokádo? 
Nejprve ho po celém obvodu objeďte nožem; slupku i dužinu musíte proříznout až k pecce. Pak už stačí šroubovitým pohybem pootočit poloviny proti sobě. Pokud je avokádo dost zralé, pecka vypadne sama. Jestli ne, trochu jí pomozte nožem.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.35

Přidat komentář