Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sýrová roláda s uzeným lososem a řeřichou

Sýrová roláda s uzeným lososem a řeřichou

4.8/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1602 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 7 g
Tuky 101 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle luxusní roládu vytvoříte díky nahřátému sýru raz dva. A pěna z lososa má úžasný šmrnc!

Suroviny

eidam 400 g
nebo jiný tvrdý sýr
lučina
řeřicha 1 hrst
čerstvá

Postup

1

Lososa pokrájejte na kousky, smíchejte s lučinou a na závěr lehce vmíchejte řeřichu.

2
Tvrdý sýr vložte do mikrotenového sáčku, zavažte a vložte na deset minut do vroucí vody. Potom sýr rychle rozválejte na placku, potřete lososovým krémem a zarolujte. Zabalte do alobalu a nechte vychladit, nejlépe přes noc. Pak krájejte na tenké plátky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

04.09.2007 19:11
Recept se nachází v č.3/06, str.53
03.04.2007 20:55
Také chci přispět svoji radou - roládu připravuji už docela dlouho a senzačně se rozválí, pokud teplý sýr rozválíte v mikroténovém sáčku, pak dostanete i pravidelný tvar
22.08.2006 16:26
V životě to nerozválíte. Kupte si krájený eidam, rozložte ho na fólii aby se plátky trošičku překrývaly a nražte na to náplň. Díky fólii to srolujete levým malíčkem a po několika hodinách v lednici nikdo nepozná, kde jsou na sýru "svary". Jestli to chcete podávat za hoďku, naopak roládu nechte v teple a v pooslední desetiminutce schlaďte v mrazáku.
23.08.2006 13:11
No právě, že to jde, nahřátím v mikrovlnce se sice z toho stane neforemná koule, ale krásně se rozválí válečkem. S různými náplněmi děláme už přes dvacet let :-)
06.11.2006 10:53
Vidim, za pani Eva ma stejnou zkusenost:-)
08.12.2006 13:56
Já taky dělám roládu už léta....to mě fascinuje, poznámky typu v životě to nerozváláíte :o) Naštěstí pro nás rozválíme :o)
03.01.2007 23:33
Taky dělám podobnou roládu už léta. Nejlíp se sýr rozvaluje skleněnou lahví, na tu se tak nelepí... Ale ten fígl s rozehřátým plátkovým sýrem se mi líbí, je to určitě snazší, příště to asi zkusím :o)
06.11.2006 10:50
Nemate pravdu. Syr se da krasne rozvalet. Jen si na to musite koupit 40procentni eidam. V nasi rodine se tato rolada dela snad uz 20 let s ruznymi naplnemi a slavi velke uspechy.
22.12.2006 13:20
Na plech položte alobal, ktorý ľahko potriete olejom. Poukladajte na alobal syr nakrájaný na plátky a nechajte v teplej rúre trošku rotaviť a spojiť sa. Vyberte z rúry potrite plnkou a zarolujte. Je krásne rovnomerný. Dajte do chladničky ztuhnúť. Plnka môže byť aj z bryndzovej pomazánky.
30.12.2006 16:30
Velmi to usnadní práci a vznikne krásný obdélník. Nevidím důvod proč to složitě válet, když to jde vyřešit takhle jednoduše.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč