Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sýrová roláda s uzeným lososem a řeřichou

Tuhle luxusní roládu vytvoříte díky nahřátému sýru raz dva. A pěna z lososa má úžasný šmrnc!

Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Chlazení: 8 hodin
P

Ingredience

    • 400 g tvrdého sýra typu eidam
    • 200 g uzeného lososa
    • 150 g lučiny
    • 1 hrst čerstvé řeřichy

Příprava jídla

1. Lososa pokrájejte na kousky, smíchejte s lučinou a na závěr lehce vmíchejte řeřichu.

2. Tvrdý sýr vložte do mikrotenového sáčku, zavažte a vložte na deset minut do vroucí vody. Potom sýr rychle rozválejte na placku, potřete lososovým krémem a zarolujte. Zabalte do alobalu a nechte vychladit, nejlépe přes noc. Pak krájejte na tenké plátky.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Minisendviče

Tatarský biftek

Avokádový salát

Čokoládová pěna

Pusinkový dort

Komentáře

Obrazek uzivatele
V životě to nerozválíte. Kupte si krájený eidam, rozložte ho na fólii aby se plátky trošičku překrývaly a nražte na to náplň. Díky fólii to srolujete levým malíčkem a po několika hodinách v lednici nikdo nepozná, kde jsou na sýru "svary". Jestli to chcete podávat za hoďku, naopak roládu nechte v teple a v pooslední desetiminutce schlaďte v mrazáku.
Obrazek uzivatele
No právě, že to jde, nahřátím v mikrovlnce se sice z toho stane neforemná koule, ale krásně se rozválí válečkem. S různými náplněmi děláme už přes dvacet let :-)
Obrazek uzivatele
Vidim, za pani Eva ma stejnou zkusenost:-)
Obrazek uzivatele
Já taky dělám roládu už léta....to mě fascinuje, poznámky typu v životě to nerozváláíte :o) Naštěstí pro nás rozválíme :o)
Obrazek uzivatele
Taky dělám podobnou roládu už léta. Nejlíp se sýr rozvaluje skleněnou lahví, na tu se tak nelepí... Ale ten fígl s rozehřátým plátkovým sýrem se mi líbí, je to určitě snazší, příště to asi zkusím :o)
Obrazek uzivatele
Nemate pravdu. Syr se da krasne rozvalet. Jen si na to musite koupit 40procentni eidam. V nasi rodine se tato rolada dela snad uz 20 let s ruznymi naplnemi a slavi velke uspechy.
Obrazek uzivatele
Na plech položte alobal, ktorý ľahko potriete olejom. Poukladajte na alobal syr nakrájaný na plátky a nechajte v teplej rúre trošku rotaviť a spojiť sa. Vyberte z rúry potrite plnkou a zarolujte. Je krásne rovnomerný. Dajte do chladničky ztuhnúť. Plnka môže byť aj z bryndzovej pomazánky.
Obrazek uzivatele
Velmi to usnadní práci a vznikne krásný obdélník. Nevidím důvod proč to složitě válet, když to jde vyřešit takhle jednoduše.
Obrazek uzivatele
musim nesouhlasit, rozvařený sýr doslova ze sáčku vyliju na kuchyňskou linku a ihned dobře a velmi rychle rozválím. Opravdu to jde velmi snadno, jen je nutné mít sýr dobře rozvařený.
Obrazek uzivatele
Také chci přispět svoji radou - roládu připravuji už docela dlouho a senzačně se rozválí, pokud teplý sýr rozválíte v mikroténovém sáčku, pak dostanete i pravidelný tvar
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.53

Přidat komentář