Bramborové knedlíky se sýrem

Vtipná variace na knedlíky plněné uzeným. Pokud se nechcete vzdát masa, osmahněte na cibulce trochu slaniny a použijte ji místo strouhanky.

Vydání: 2006/4
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
3
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10 minut

Ingredience

    • 400 g bramborového těsta v prášku
    • (doporučujeme značku Natura, běžně k dostání za 15 Kč)
    • 1 kg čerstvého špenátu
    • sůl a pepř
    • 2 stroužky česneku
    • 120 g eidamu (s obsahem tuku v sušině 45 %)
    • 40 g másla
    • 50 g strouhanky
    • 1 lžička mletého muškátového oříšku

Příprava jídla

1.  Bramborové těsto připravte podle návodu. Špenát operte, ponořte na deset vteřin do vroucí vody a sceďte. Vychlaďte, pořádně vymačkejte a nasekejte. Ochuťte solí, pepřem a rozdrceným česnekem.

2.  Sýr nakrájejte na dvanáct kostek. Postupně je balte do špenátové hmoty a tvarujte do kuliček. Každou kuličku pak pečlivě zabalte do těsta. Knedlíky vhoďte do vroucí osolené vody a asi deset minut povařte.

3.  R ozehřejte máslo a dozlatova na něm osmažte strouhanku. Potom ji promíchejte s trochou soli a s muškátovým oříškem. Směsí posypte knedlíky a podávejte.

Když máte Čerstvý špenát
Počítejte s tím, že výrazně zmenší objem, takže ho nakupte dostatečné množství. V mikrotenovém sáčku vydrží v lednici dva až tři dny.

Přidat komentář