Bramborové knedlíky se sýrem

Vtipná variace na knedlíky plněné uzeným. Pokud se nechcete vzdát masa, osmahněte na cibulce trochu slaniny a použijte ji místo strouhanky.

Vydání: 2006/4
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
3
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10 minut
Příprava 0:20

Ingredience

    • 400 g bramborového těsta v prášku
    • (doporučujeme značku Natura, běžně k dostání za 15 Kč)
    • 1 kg čerstvého špenátu
    • sůl a pepř
    • 2 stroužky česneku
    • 120 g eidamu (s obsahem tuku v sušině 45 %)
    • 40 g másla
    • 50 g strouhanky
    • 1 lžička mletého muškátového oříšku

Příprava jídla

1.  Bramborové těsto připravte podle návodu. Špenát operte, ponořte na deset vteřin do vroucí vody a sceďte. Vychlaďte, pořádně vymačkejte a nasekejte. Ochuťte solí, pepřem a rozdrceným česnekem.

2.  Sýr nakrájejte na dvanáct kostek. Postupně je balte do špenátové hmoty a tvarujte do kuliček. Každou kuličku pak pečlivě zabalte do těsta. Knedlíky vhoďte do vroucí osolené vody a asi deset minut povařte.

3.  R ozehřejte máslo a dozlatova na něm osmažte strouhanku. Potom ji promíchejte s trochou soli a s muškátovým oříškem. Směsí posypte knedlíky a podávejte.

Když máte Čerstvý špenát
Počítejte s tím, že výrazně zmenší objem, takže ho nakupte dostatečné množství. V mikrotenovém sáčku vydrží v lednici dva až tři dny.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Strouhanku jsem nahradila na cibulce osmaženou anglickou slaninou, jak radí Apetit na začátku receptu. Jídlo bylo vynikající. Protože jsem milovník špenátu, chutnalo mi líp, než klasické knedlíky se zelím.
Obrazek uzivatele
Jsou skvělé! Neměla jsem listový špenát, a tak jsem udělala protlak (ochucený cibulkou, vejcem, česnekem, zahuštěný strouhankou) a sýr nastrouhala přímo do něj. Bylo to výborné!
Obrazek uzivatele
Jelikoz mi maso moc nechutna, ale knedliky zboznuju je tento recept pro me naprosto idealni. Delala jsem je uz nekolikrat a vzdy se povedli.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/06, str.24

Přidat komentář