Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Uzené maso s třešňovou zavařeninou
Uzené maso nasladko
ZDROJ: StockFood
sdílet:

Uzené maso s třešňovou zavařeninou

5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1660 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 87 g
Tuky 93 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ovoce překvapivě dobře ladí se šunkou a uzeným, a rozhodně to nemusí být jen ananas, ozdoba takzvaných havajských toustů, či celé šunky pečené nasladko. V našem případě pikantní třešňová zavařenina příjemně odlehčuje slané maso. Připravuje se podobně jako indické čatní; tyto pikantní směsi ovoce, zeleniny a koření s více či méně ostrou sladkokyselou chutí jsou velmi oblíbené a podávají se jako chuťovka.

Suroviny

tence pokrájená
vypeckované, rozpůlené
vinný ocet bílý 2,5 PL
červený
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
estragon 2 PL
čerstvý posekaný
šunka 4 plátky
silné, moravské maso, uzené (rolovaná plec)

Postup

1

Začněte zavařeninou. Máslo rozpusťte v pánvičce a přidejte cibuli. Zakryjte a na velmi mírném plameni duste za občasného zamíchání asi půl hodiny, aby cibule hodně změkla. Přidejte třešně, ocet, cukr, půl lžičky soli a trochu čerstvě podrceného černého pepře. Odkryjte a pomalu vařte patnáct až dvacet minut, dokud se nevypaří veškerá tekutina a nezůstane velmi hustá směs. Ještě do ní přidejte estragon a dejte stranou; v lednici vydrží až čtyři dny.

2

Rozehřejte gril (i venkovní) a pusťte se do přípravy šunky. Po okrajích nadělejte ostrým nožem zářezy, aby se plátky horkem nezkroutily. Grilujte pět minut po každé straně; maso by mělo být propečené a místy zlatavé. Mezitím prohřejte zavařeninu. Báječnou dvojkombinaci skvěle doplní jednoduchý zelený salát.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

05.09.2007 08:35
Recept se nachází v č.6/06, str.34

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč