Rybí polévka

Pikantní nálev dodá mlíčí a jikrám neuvěřitelný odpich, a s nimi i celé polévce
Vydání: 2006/12
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
3.65625
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 30 mimut

Ingredience

    • 3 hlavy z kaprů (bez žaber)
    • 300 g mrkve
    • 100 g celeru
    • 100 g petržele
    • 100 g másla
    • 50 g hladké mouky
    • sůl, pepř, muškátový oříšek, bobkový list a nové koření na dochucení
    • kelímek zakysané smetany nebo bílého smetanového jogurtu
    • 300 g mlíčí a jiker
    • 60 ml červeného vinného octa
    • 80 ml bílého vína
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • krutonky z 1 malé bagety, opečené na
    • 2 lžících olivového oleje
    • zelená petrželka na ozdobení

Příprava jídla

1.  Hlavy povařte ve vroucí vodě spolu se vším kořením, sceďte a maso oberte. Kořenovou zeleninu jemně nakrájejte nebo nastrouhejte, osmahněte dozlatova na části másla. Zbylé máslo zaprašte moukou na světlou jíšku, vlijte do procezeného vývaru z hlav, uveďte do varu a dvacet minut vařte. Ke konci vsypte opraženou zeleninu a vlijte smetanu.

2.  V kastrůlku svařte ocet, víno a cukr, sůl a přidejte jikry a mlíčí. Povařte asi deset minut, pak nechte v marinádě zchladnout. Pokrájejte a přidejte spolu s kostičkami bagety do polévky.

Přidat komentář