Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gratinované brambory Dauphinoise

Tohle je nejlepší a nejsnadnější recept na gratinované brambory na světě!

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H30M
Pečení 1:30
Francouzská

Ingredience

    • 1,5 kg brambor
    • máslo
    • česnek
    • sušená šalvěj
    • sůl
    • čerstvě namletý pepř
    • 250 ml 12% smetany
    • 50 ml silného vývaru

Příprava jídla

1.  Brambory oškrábejte a nakrájejte na milimetrové plátky. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Brambory vrstvěte do máslem vymaštěné a česnekem vytřené zapékací nádoby. Každou vrstvu osolte a okořeňte sušenou šalvějí, čerstvě namletým pepřem, a vše zalijte 250 ml 12% smetany a 50 ml silného vývaru. Brambory zakryjte pečicím papírem a zatižte (třeba poklicí) tak, aby vrstvy brambor k sobě co nejlépe přilnuly. Pečte asi hodinu a čtvrt; pak sejměte papír a ještě patnáct minut dopečte dozlatova.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lehké gratinované brambory

Sýr s pršutem a řeřichou

Rybí polévka

Terinka z vepřového masa

Krémová polévka z pečených kaštanů

Smažený kapr v kefírovém těstíčku s mandlemi

Losos v listovém těstě

Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou

Šunka nasladko

Vánoční bramborový salát

Šťouchané brambory s rozmarýnem

Kapusta s lískovými oříšky

Komentáře

Obrazek uzivatele
krasne voni a jsou moc dobre, jen to moc neprezente s peprem, korenila jsem kazde patro, nesetrila jsem a nakonec me cely vecer palila pusa;]
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/06, str.44

Přidat komentář