Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Noky se špenátem a uzeným lososem

Rychlá a snadná příprava. Suroviny máte doma. Zvládnou i začátečníci.

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
39 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Italská

Ingredience

    • 30 g másla
    • ½ cibule
    • 400 g mraženého listového špenátu, rozmraženého
    • 1–2 stroužky česneku, prolisované
    • 250 ml smetany na vaření
    • sůl
    • 100 g uzeného lososa, pokrájeného na kousky
    • ½ kg bramborových noků

Příprava jídla

1.  V pánvi rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibulku. Přidejte rozmražený vyždímaný špenát a prolisovaný česnek. Zhruba tři minuty duste, potom přilijte smetanu, osolte a prohřejte. Stáhněte z plamene a přidejte kousky lososa.

2.  Noky uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a podávejte přelité špenátovou omáčkou s lososem.

Mikrovlnná zkratka
Máslo a cibuli dejte do misky a vložte na tři minuty do mikrovlnné trouby, nastavené na nejvyšší výkon. Ke změklé cibulce přidejte mražený špenát a čtyři minuty mikrovlňte, až rozmrzne. Přidejte smetanu a česnek, prohřejte a na závěr přimíchejte lososa.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špenátové noky s houbami

Noky s pestem

Noky s omáčkou arrabbiata

Přidat komentář