Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křehký třešňový koláč s krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 44
Více než hodinu Snadné 10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7061 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 603 g
Tuky 429 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavý koláč plný šťavnatých třešní... Láska na první ochutnání!

Suroviny

Na těsto
máslo 200 g
chladné, nakrájené
nebo polohrubá, + na posypání pracovní plochy
vejce 1 ks
Na náplň
třešňovice 4 PL
mandle 100 g
mleté
vejce 3 ks
z jednoho citronu, jemně nastrouhaná
rozpuštěné
na poprášení

Postup

1

Třešně posypte dvěma lžícemi cukru, případně zakápněte pálenkou. Nechte v chladu půl až dvě hodiny macerovat.

2

Zpracujte těsto, vytvarujte z něj plošší kouli a půl hodiny chlaďte.

3

Pak těsto vyválejte na lehce pomoučněné ploše a vyložte jím formu o průměru 30 cm.

4

Dejte chladit – i do mrazáku.

5

Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů.

6

Korpus propíchejte vidličkou, vyložte kolečkem pečicího papíru, posypte suchými luštěninami a dvacet minut předpečte.

7

Sejměte papír a korpus pečte ještě deset minut do tmavě zlaté barvy. Teplotu snižte o deset stupňů.

8

Do mandlí zašlehejte vejce, cukr, kůru, smetanu i máslo, vmíchejte třešně i se šťávou, kterou pustily, a náplň vlijte na korpus.

9

Pečte asi čtyřicet minut nebo dokud náplň trochu nezpevní, nechte vychladnout a poprašte cukrem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Komentáře

12.08.2018 09:53

Dobrý tip na něco jiného než klasický koláč.

06.07.2016 15:17

Kolac ma potencial. Budu si muset ale recept upravit, nebot mi prijde kolac hodne sladky a to jsem jiz cukr ubirala. Napriste se nebudu bat dat o polovinu mensi mnozstvi.

03.07.2008 16:26
výýýýborný, mandle dají krému skvělu chut. ale není krému v receptu nějak moc? mám dokonce větší formu než uvádíte, ale krém mi přesto zbyl...
07.05.2008 08:41
zajímalo by mě,proč se na korpus pokládá pečící papír a kde se tam vzaly suché luštěniny,když v surovinách nejsou?!to je asi šotek,ne? a navíc zbytečně pracný recept,chce to něco rychlého a jednoduchého!!!
07.05.2008 09:38
to je jednoduché...luštěniny a pečící papír jsou jen jako pomůcka při pečení - aby se ti korpus při předpíkání nezvedl.to by tam museli vyjmenovat všechny mísy a hrnce co budeš potřebovat, aby jsi byla spokojená, že? a něco jednoduchého? tak hledej šmudlo, hledej. něco najdeš.
07.05.2008 18:28
A co je snazší než uplácat těsto, něco na to nalít a je hotovo? Pak už snad jen vybalit trvanlivou éčkovou bábvku z celofánu, fuj! Tyhle recepty patřej mezi nejsnazší v koláčovým počení. Nebo že bych byla tak šikovná:)

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč