Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné 1 bochník

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2910 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 418 g
Tuky 74 g
Vláknina 82 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Použijte ty nejlepší olivy, jaké jsou k mání – nejraději ty, které jste si sami naložili!

Suroviny

+ na podsypání
droždí sušené 7 g
sůl 1 ČL
olivový olej 3 PL
+ na olejování
voda 250 ml
vlažná
bez pecek
bez pecek

Postup

1

Mouku vsypte do velké mísy a vmíchejte do ní droždí, sůl a olivový olej. Vlijte většinu vody a směs propracujte na pevné, lepivé těsto. Pak vpracujte zbylou vodu; těsto má být vlhké na dotyk.

2

Na lehce pomoučněném válu těsto deset minut hněťte, až bude lesklé a pružné. Pak do něj stejnoměrně vpracujte nasekané olivy. Vše přesuňte do čisté mísy vytřené olejem. Zakryjte čistou utěrkou
a nechte v teple nakynout na dvojnásobek – asi hodinu a čtvrt až hodinu a půl.

3

Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Těsto vyklopte na pracovní plochu, vybouchejte z něj vzduch a dvě tři
minuty hněťte. Vyválejte z něj šišku dlouhou asi 60 cm, přeložte ji napůl a jednou zakruťte. Konce přimáčkněte k sobě. Položte na naolejovaný pečicí plech, přikryjte a nechte další půlhodinu kynout.

4

Před pečením potřete bochník trochou teplé vody. Pečte asi půl hodiny dozlatova; upečený chléb zní při poklepu na spodek
dutě. Nechte vychladnout na mřížce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

30.10.2008 17:46
Chleba jsem nezkoušela, jen ta poznámka, že mám použít olivy, které jsem si sama naložila, mě m trošku pobavila. Olivy přece u nás zatím nerostou...

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč