Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Maki s krabem

Maki suši plněné avokádem, okurkou a krabím masem je tak vynikající, že vám v něm vůbec nebude chybět syrová ryba. A pro děti je to ten nejlepší způsob, jak se se suši seznámit.

Vydání: 2008/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 2 válečky
Doba přípravy: Do 30 minut
Rolování: 15 minut
P
Asijská

Ingredience

    • 175 g rýže na suši
    • 2 lžíce světlého rýžového octa
    • 1 lžíce cukru a ½ lžičky soli
    • 1 list řasy nori
    • 1 lžička wasabi
    • 100 g salátové okurky, oloupané
    • 1 avokádo, oloupané
    • 1 balení krabích tyčinek

Příprava jídla

Rýži a ocet uvařte podle návodu níže. Okurku a avokádo nakrájejte na hranolky. Krabí tyčinky spařte horkou vodou a nakrájejte na hranolky. Řasu nori podélně rozřízněte, každou polovinu položte lesklou stranou na bambusovou podložku, potřete wasabi a poté vrstvou rýže. Na ní vytvořte podélný pruh z okurky, vedle z avokáda a na obou třetí, z krabích tyčinek. Pomocí podložky zarolujte směrem od sebe.

Jak připravit suši rýži?
Před vařením rýži vždy důkladně proplachujte, dokud nebude odtékající voda čistá. Nechte rýži okapat a oschnout, pak ji nasypte do hrnce a zalijte vodou. (Vody má být vždy o deset procent víc než rýže.) Zakryjte pokličkou, uveďte do varu a jen velmi krátce povařte na nejvyšším stupni. Poté oheň stáhněte a přikryté vařte dvacet minut. Rýže by měla nabobtnat. Pak ji nechte vychladnout.

Rýžový ocet smíchejte s cukrem a solí, nechte přejít varem a rychle odstavte. Až směs vychladne, nalijte ji na rýži a důkladně promíchejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Suši menu

Suši menu

Kalifornské suši

Trojbarevné maki a kalifornské suši

Ovocné nigiri

Suši bez suši

Přidat komentář