Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněná cizrna s opečeným sýrem

Rychlá a snadná bezmasá večeře, která nadchne milovníky středomořské kuchyně.
Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10 minut
P
Řecká

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 chilli paprička, očištěná a jemně nakrájená nebo vločky drceného chilli, případně ½ lžičky mletého
    • 1–2 lžičky najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru
    • 400 g konzervované cizrny, scezené a propláchnuté
    • 200 g čerstvých špenátových lístků
    • 3 naložené pečené červené papriky, pokrájené
    • 100 g sýra halumi (prodává Farah a obchody s řeckými specialitami) či jadelu, na silné plátky
    • šťáva z 1 citronu
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

Olej zahřejte v kastrolu a minutu na něm smažte chilli a zázvor. Vmíchejte cizrnu, špenát i kousky papriky, osolte, opepřete. Přikryjte a na mírném plameni duste 3–4 minuty, aby špenát zavadl a cizrna se prohřála. Občas promíchejte.

Mezitím nasucho rozpalte malou nepřilnavou pánev. Plátky sýra opékejte z každé strany minutu dvě, aby zezlátl. Do cizrny pak vmíchejte citronovou šťávu a vše rozdělte na talíře. Navrch položte po třech plátcích sýra a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zamilujte si luštěniny

Přidat komentář