Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ovesné placičky s medem a semínky

Upečte si sušenky! Není na tom nic složitého a pak už je jen na vás, jestli si je dáte k snídani, nebo jimi zaženete touhu po sladkém. Velká výhoda: dají se zmrazit.

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
36 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Pečení 0:15
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 100 g jemně mletých ovesných vloček (např. Country Life)
    • 30 g ovesných vloček
    • 70 g celozrnné špaldové mouky jemně mleté
    • 70 g másla
    • 4 lžíce medu
    • 60 g rozinek
    • 50 g semínek podle chuti (například slunečnice, dýně a lnu, ale jde i mák, sezam nebo chia)
    • ½ lžičky mleté skořice 
    • špetka pravé vanilky (nemusí být) a špetka soli

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180°C. Semínka propláchněte a nechte okapat. Ze všech surovin vypracujte soudržné těsto. (Máslo přidejte vychlazené a rozkrájené.) Pokud se těsto špatně spojuje, navlhčete si ruce.

2 Tvarujte kuličky a z nich placičky. Položte je s dostatečnými rozestupy vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi čtvrt hodiny dozlatova. 

NĚCO NAVÍC

  • Ovesné sušenky se dají zamrazit - než je dáte do sáčku nebo do krabičky, proložte je pečícím papírem.
  • Místo semínek můžete přidat nasekané vlašské nebo lískové ořechy a tvarovat hrudky.
  • Drobná semínka jako mák, sezam nebo chia nemusíte proplachovat. 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Medové dezerty

10 luxusních snídaní s ovesnými vločkami

Křupavý ovesný koláč s jablky

Posilující polévka se zázvorem

Ovesné smaženky s mrkví

Komentáře

Obrazek uzivatele
recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008
Obrazek uzivatele
Ovesné placičky jsem pekla už několikrát a vždycky se povedly. Jsou velice jednoduché a lze je obněňovat, zkoušela přidat i sušené brusinky, rozmačkaný banán, sušené ovoce a vždy byly výborné. Doporučuji
Obrazek uzivatele
niektoré suroviny som u nás v malom meste nezohnala, a tak som použila namiesto špaldovej múky celozrnnú pšeničnú jemne mletú bio (Billa) a namiesto jemne mletých vločiek ovsené otruby s klíčkami bio (DM drogéria) a bolo to výborné. skúšala som už v rôznych obmenách, najväčší úspech mala verzia s kakaom, nasekanou bielou čokoládou, brusnicami, praženými lieskovcami a citrónovou arómou (všetko som primiešala do cesta). doporučujem teplé v kombinácii s vychladeným bielym gréckym jogurtom.

Přidat komentář