Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ovesné sušenky

Ovesné vločky obsahují rozpustnou vlákninu, jež na sebe váže cholesterol a odvádí ho z těla. Oves je bohatý na bílkoviny, minerály (mangan, hořčík, zinek) a vitaminy skupiny B. Tyto vitaminy jsou důležité pro zvládání stresu a podporují činnost nervového systému. Speciální ovesné vločky mohou jíst i někteří celiaci.

Vydání: 2017/3
Autor:
Hodnocení:
21 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Pečení 0:15
Cukroví

Ingredience

    • 70 g celozrnné pšeničné mouky
    • špetka soli
    • 1/2 lžičky kypřicího prášku
    • 50 g třtinového cukru
    • 80 g másla
    • 2 lžíce javorového sirupu
    • 1 velké vejce
    • 120 g ovesných vloček
    • 80 g sušeného ovoce (rozinky, meruňky, švestky, fíky, datle…)
    • 30 g ořechů (pekanové, vlašské, mandle, lískové) a semínek

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 170/150 °C a vyložte plech pečicím papírem. Promíchejte mouku se solí, práškem do pečiva a cukrem.

2 Rozpusťte máslo a přilijte k němu javorový sirup. Pak prošlehejte s vejcem. Přisypte ochucenou mouku, přidejte vločky a nasekané sušené ovoce, oříšky a semínka. Lžící spojte v lepivou hmotu.

3 Z těsta tvarujte kuličky, mírně je zploštěte a skládejte na plech (nebo sušenky tvarujte pomocí vykrajovátka či skleničky). Pečte 12–15 minut do zezlátnutí. Nechte zcela vychladnout na mřížce, podávejte nebo uložte do vzduchotěsné nádoby.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zázvorovo-kurkumové latte

Salát Waldorf s kuřetem

Topinamburové pyré s pošírovanou rybou

Frittata z trouby s květákem, houbami a výhonky

Guláš z hlívy

Sladká odměna za vysvědčení

Přidat komentář