Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Teplý salát z napařované zeleniny a marinovaného tofu

Plus pro vás: Tofu vás dobije lehce stravitelnými bílkovinami. Hořčice podporuje činnost střev a dýchacích orgánů.
Vydání: 2008/6
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15 minut
P
Salát Asijská

Ingredience

    • 4 červené cibule, nakrájené na čtvrtky
    • 4 větší mrkve, nakrájené na silné šikmé plátky
    • 1 brokolice, rozdělená na růžičky
    • 180 g marinovaného tofu nakrájeného na kostky (hotový výrobek, např. od firmy Sunfood)
    • 2 lžíce sezamového biooleje
    • 1 ledový salát, rozebraný na listy

    Na zálivku:

    • 8 lžic panenského olivového biooleje
    • 2 lžíce celozrnné biohořčice
    • 4 lžíce citronové šťávy
    • 1 lžíce biomedu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Do hrnce nalijte vodu, osolte ji a vložte pařáček. Na něm pod pokličkou 5–7 minut vařte cibuli. Pak přidejte mrkev a asi po 4 minutách brokolici. Cibule by měla být uvařená úplně doměkka, bude příjemně nasládlá. Brokolice ale musí zůstat zelená.

Mezitím si opečte na oleji kostky marinovaného tofu.

Do misky vložte všechny suroviny na zálivku a prošlehejte je dohusta a dokrémova. Teplou zeleninu naaranžujte na ledový salát, posypte smaženým tofu a polijte hořčičnou zálivkou.

NĚCO NAVÍC: Moc dobré jsou k tomuhle salátu rýžové krokety. Můžete je podávat místo tofu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní biomenu

Jarní biomenu

Kokosové kari s tofu

Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin

Přidat komentář