Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bazalková rajčata

Bazalková rajčata můžete doplnit i kousky mozzarelly – klasické caprese děti milují.

Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Salát Italská

Ingredience

    • 2 velké kukuřičné tortily, nakrájené na osminy
    • olivový olej na potření
    • 250 g třešňových rajčátek, přepůlených
    • 40 g bazalkových lístků
    • 1 lžíce nasekané jarní cibulky
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžička balzamikového octa
    • ½ lžíce třtinového cukru
    • mořská sůl podle chuti

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 180 °C. Tortilly potřete olejem, dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 5 minut nebo dokud nejsou křupavé. Rajčata, bazalku, cibulku, olej, ocet a cukr dejte do mísy a zlehka, leč důkladně promíchejte. Podle chuti osolte. Ochucená rajčátka přendejte do mističek nebo kelímků, zapíchněte k nim tortilly a nabídněte dětem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jablíčka z ráje

Přidat komentář