Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborové knedlíky se švestkami

Knedlíky jsou skvělý způsob, jak si vychutnat ovoce čerstvé i mražené...

Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
19 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 20 + 5 minut
PT40M
Příprava 0:40
Česká

Ingredience

    • 700 g brambor
    • 250 g hrubé mouky
    • 1 lžičkou soli
    • 2 menší vejce
    • cca 750 g švestek
    • sůl
    • zakysaná smetana, k podávání
    • mletý mák, k podávání
    • cukr, k podávání
    • strouhaný perník, k podávání

Příprava jídla

700 g brambor uvařte ve slupce, vychladlé oloupejte, prolisujte a smíchejte s cca 250 g hrubé mouky, 1 lžičkou soli a 2 menšími vejci. Vypracujte tužší těsto, ihned ho vyválejte, nakrájejte na čtverečky, naplňte švestkami (cca 750 g). Důkladně dlaněmi zaoblete. V osolené vodě vařte cca 5 minut. Jezte se zakysanou smetanou, sypané mletým mákem s cukrem či strouhaným perníkem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nejjednodušší (a nejlepší) ovocné knedlíky

10x ovocné knedlíky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tak tyhle knedlíky se švestkama jsou valašské tradiční jídlo. Na podzim se vařily často a jedly polité čerstvou sladkou smetanou a posypané cukrem. Říkalo se jim šišky s trnkama. Dita

Přidat komentář