Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pohankové knedlíky se švestkami

Máte rádi pohanku? Určitě z ní zkuste uvařit naše ovocné knedlíky!

Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 7 minutChladnutí podle potřeby
PT30M
Příprava 0:30
Česká

Ingredience

    • 400 ml mléka
    • 150 g pohankové krupice + trocha navíc
    • 1 vejce
    • 20 g přírodního cukru
    • špetka soli
    • 100 g pohankové mouky
    • švestky či velké třešně
    • sůl
    • tvaroh, máslo, přírodní cukr k podávání

Příprava jídla

Uvařte hustou kaši ze 400 ml mléka a cca 150 g pohankové krupice; nechte zchladnout. Pak promíchejte s 1 vejcem, 20 g přírodního cukru, špetkou soli a cca 100 g pohankové mouky a vypracujte hladké těsto. Lžící z něj nabírejte kousky a házejte je do misky s trochou pohankové krupice či mouky, tam do nich vmáčkněte vždy půlku švestky či velkou třešeň a utvořte plochý knedlík. Vařte ve vroucí osolené vodě cca 7 minut, doměkka. Jezte s tvarohem, přelité máslem a posypané přírodním cukrem.

NĚCO NAVÍC: Jdou i z pšeničné krupice a hrubé mouky; možná je také pohankovo-pšeničná kombinace.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jemný ořechový knedlík s pastinákem

Nejjednodušší (a nejlepší) ovocné knedlíky

10x ovocné knedlíky

Přidat komentář