Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby jako dezert

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1869 kcal
Bílkoviny 61 g
Cukr 240 g
Tuky 69 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Možná jste až dosud znali bramborové knedlíky plněné jen uzeným, ale nasladko jsou snad ještě lepší.

Suroviny

brambory 500 g
moučné
mouka pšeničná hrubá 150 g
vejce 1 ks
žloutek 1 ks
sůl 1 špetka
Na náplň a dokončení
10 ks
švestka vypeckované
máslo 1 PL
mák celý 2 PL
mletý
moučkový cukr 2 PL

1 Brambory uvař te ve slupce a ještě vlažné oloupejte a nastrouhejte najemno. Mezitím dejte do většího hrnce vařit osolenou vodu.

2 K bramborám přidejte hrubou mouku, vejce a žloutek, osolte a vypracujte měkčí těsto (pokud je těsto příliš řídké, přisypte trochu mouky).

3 Rukou z něj tvarujte stejně velké placičky, na každou položte švestku a pečlivě zabalte. Pracujte rychle, bramborové těsto má tendenci řídnout.

4 Knedlíky vařte ve vroucí vodě asi 7–8 minut. Uvařené knedlíky podávejte obalené v máku smíchaném s cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

NĚCO NAVÍC Pokud nejsou švestky dost sladké, vložte do každé půl kostky cukru anebo kuličku marcipánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Komentáře

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit