Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (42)
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby jako dezert

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1869 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 240 g
Tuky 69 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Možná jste až dosud znali bramborové knedlíky plněné jen uzeným, ale nasladko jsou snad ještě lepší.

Suroviny

brambory 500 g
moučné
mouka pšeničná hrubá 150 g
vejce 1 ks
žloutek 1 ks
sůl 1 špetka
Na náplň a dokončení
10 ks
švestka vypeckované
máslo 1 PL
mák celý 2 PL
mletý
moučkový cukr 2 PL

VIDEORECEPT:

VIDEO: Švestkové knedlíky z bramborového těsta

VIDEO: Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Více

Postup

1

Brambory uvař te ve slupce a ještě vlažné oloupejte a nastrouhejte najemno.

2

Mezitím dejte do většího hrnce vařit osolenou vodu.

3

K bramborám přidejte hrubou mouku, vejce a žloutek, osolte a vypracujte měkčí těsto (pokud je těsto příliš řídké, přisypte trochu mouky).

4

Rukou z něj tvarujte stejně velké placičky, na každou položte švestku a pečlivě zabalte. Pracujte rychle, bramborové těsto má tendenci řídnout.

5

Knedlíky vařte ve vroucí vodě asi 7–8 minut.

6

Uvařené knedlíky podávejte obalené v máku smíchaném s cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

NĚCO NAVÍC
Pokud nejsou švestky dost sladké, vložte do každé půl kostky cukru anebo kuličku marcipánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Komentáře

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit