Možná jste až dosud znali bramborové knedlíky plněné jen uzeným, ale nasladko jsou snad ještě lepší.
Postup
1
Brambory uvař te ve slupce a ještě vlažné oloupejte a nastrouhejte najemno.
2
Mezitím dejte do většího hrnce vařit osolenou vodu.
3
K bramborám přidejte hrubou mouku, vejce a žloutek, osolte a vypracujte měkčí těsto (pokud je těsto příliš řídké, přisypte trochu mouky).
4
Rukou z něj tvarujte stejně velké placičky, na každou položte švestku a pečlivě zabalte. Pracujte rychle, bramborové těsto má tendenci řídnout.
5
Knedlíky vařte ve vroucí vodě asi 7–8 minut.
6
Uvařené knedlíky podávejte obalené v máku smíchaném s cukrem a přelité rozpuštěným máslem.
NĚCO NAVÍC
Pokud nejsou švestky dost sladké, vložte do každé půl kostky cukru anebo kuličku marcipánu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Švestky nasladko: chuť babího léta, které neodoláte (42 receptů)
- Menu inspirované 19. stoletím: více než 30 jídel à la Rettigová(18 receptů)
- Podle Tudorovců i Rettigové: sladká česká jídla na všechny způsoby(54 receptů)
- 11 skvělých receptů, jak připravit brambory na sladko(11 receptů)
- Švestky 20x jinak aneb nejlepší švestkové recepty(34 receptů)
Komentáře
19.08.2016 18:34
Výborné :)
Výborné :)