0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

3.7 / 5. Počet hodnocení: 44
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby jako dezert

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1869 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 240 g
Tuky 69 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Možná jste až dosud znali bramborové knedlíky plněné jen uzeným, ale nasladko jsou snad ještě lepší.

Suroviny

brambory 500 g
moučné
mouka pšeničná hrubá 150 g
vejce 1 ks
žloutek 1 ks
sůl 1 špetka
Na náplň a dokončení
10 ks
švestka vypeckované
máslo 1 PL
mák celý 2 PL
mletý
moučkový cukr 2 PL

Postup

1

Brambory uvař te ve slupce a ještě vlažné oloupejte a nastrouhejte najemno.

2

Mezitím dejte do většího hrnce vařit osolenou vodu.

3

K bramborám přidejte hrubou mouku, vejce a žloutek, osolte a vypracujte měkčí těsto (pokud je těsto příliš řídké, přisypte trochu mouky).

4

Rukou z něj tvarujte stejně velké placičky, na každou položte švestku a pečlivě zabalte. Pracujte rychle, bramborové těsto má tendenci řídnout.

5

Knedlíky vařte ve vroucí vodě asi 7–8 minut.

6

Uvařené knedlíky podávejte obalené v máku smíchaném s cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

NĚCO NAVÍC
Pokud nejsou švestky dost sladké, vložte do každé půl kostky cukru anebo kuličku marcipánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Komentáře

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit