Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Knedlíky tofu & dvojí jahody

Ovocné knedlíky jako stvořené pro ty, kdo se vyhýbají mléku, i pro rozené experimentátory.

Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: 3-4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Příprava 0:30
Ostatní

Ingredience

    • 250 g  neochuceného tofu, nastrouhaného
    • 75 ml rýžového mléka
    • 3 lžíce hladké mouky
    • 2 lžíce krupice
    • 2–3 lžíce čerstvé strouhanky
    • špetka soli
    • sůl
    • jahody a cukr

Příprava jídla

250 g nastrouhaného neochuceného tofu zpracujte s cca 75 ml rýžového mléka. Přisypte 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce krupice a 2–3 lžíce čerstvé strouhanky, špetku soli, vypracujte tvarovatelné těsto. Konzistenci dolaďujte rýžovým mlékem a strouhankou. Mokrýma rukama obalujte jahody splácnutým těstem o cca stejném objemu. Vařte v lehce osolené vodě, až vyplavou, povařte ještě 1–2 minuty. Vylovte, jezte s jahodami rozmačkanými s cukrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jemný ořechový knedlík s pastinákem

Kokosové kari s tofu

10x ovocné knedlíky

Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin

Přidat komentář